Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Heart Aerospace
Analys |

Statlig satsning på forskning om elflyg

Regeringen satsar via Trafikverket 15 miljoner kronor per år för att genom forskning och innovation snabbt få elflyg på plats i Sverige. Samtidigt ska Trafikverket också utreda förutsättningarna för att införa elflyg på linjer med allmän trafikplikt.

– Svensk flygindustri arbetar intensivt med att elektrifiera flyget. Vi gör nu en riktad satsning för att bidra till att bygga kunskap och testa ny teknik och nya lösningar. Samtidigt ska Trafikverket utreda hur elflyg kan bli en del av den upphandlade flygtrafiken, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson i ett pressmeddelande.

För att snabbare introducera elflyg i Sverige ger regeringen Trafikverket i uppdrag att genomföra en ny forsknings- och innovationssatsning på elflygsområdet för minst 15 miljoner kronor per år. Utöver detta ska Trafikverket även sträva efter att öka samverkan mellan de aktörer som arbetar med forskning och innovation på området.

En del av uppdraget handlar även om att analysera om det enligt gällande regler finns förutsättningar för att ställa krav på elflyg i upphandling av flygtrafik för linjer med allmän trafikplikt.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons