Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Vilken stad får Sveriges nästa solcellsfabrik?

Uppsala, Katrineholm och Arboga men även Järfälla är intressanta när solcellsbolaget Midsummer planerar en storskaliga solcellsfabrik.

Det handlar om en investering i storleksordningen av 1,5 miljard kronor. Fabriken kan också komma att skapa flera hundra arbetstillfällen i staden där den väl hamnar, berättar  Sven Lindström, vd för Midsummer för Dagens Industri i en intervju.

Han säger till tidningen att bolaget sedan flera månader tillbaka sökt med ljus och lykta efter den  bästa platsen för bolagets första ”megafabrik”. Just nu återstår det 3 – 4 slutkandidater.

Uppsala bedöms som mycket intressant. Men även Katrineholm och Arboga är med i matchen. Järfälla, där bolaget just nu har småskalig produktion, är med i räkningen också.

Så snart som möjligt vill man fatta ett beslut för vart fabriken ska landa för att få igång produktionen redan under det andra kvartalet i år.

Sven Lindström berättar för Dagens Industri att från början kommer produktionen ha en kapacitet om 20MW per år, men att denna kommer att öka till 200 MW redan 2024. Vilket enligt vd:n skulle föra fabriken till  Europas största för tunnfilmssolceller.

Inledningsvis kommer ungefär 40 arbetstillfällen att skapas, men när produktionen är fullskalig räknar man med att det behövs 250 anställda.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons