Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Emerson
Elektronikproduktion |

Emerson lägger bud på National Instruments

Emerson har officiellt lagt ett bud om att förvärva NI för 53 dollar per aktie, vilket skulle innebära ett företagsvärde på 7,6 miljarder dollar.

Emerson meddelar i ett pressmeddelande att bolaget lämnade erbjudandet till NI den 3 november 2022 och är en förbättring jämfört med ett första erbjudande på 48 dollar per aktie som gjordes redan den 25 maj förra året. Emerson säger samtidigt att det har gjort många försök att få till en konstruktivt dialog med NI sedan mitten på maj 2022.

– Även om Emerson skulle ha föredragit att nå en överenskommelse privat, men med tanke på NI:s tillkännagivande att de genomför en strategisk översyn, och efter att ha vägrat att arbeta med oss mot en premiumkontanttransaktion under de senaste åtta månaderna, offentliggör vi vårt intresse, säger Lal Karsanbhai, vd och koncernchef för Emerson, i pressmeddelandet.

Lal Karsanbhai fortsätter och säger att ett förvärv av NI skulle innebära ytterligare ett steg framåt i företagets resa att utveckla en mer sammanhållen portfölj som erbjuder högre tillväxt och högre marginal för bolagets automationsfokus.

– Vi har länge beundrat NI och tror att en kombination av bolagets test- och mätprodukter och mjukvaruerbjudanden med Emersons branschledande automationsteknologi och mjukvara skulle förbättra vår förmåga att tillhandahålla heltäckande lösningar till en mångfald av slutmarknader, säger Karsanbhai.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons