Annons
Annons
Annons
Annons
© HMS Networks
Elektronikproduktion |

Till sommaren får HMS ett nytt logistikcenter i Halmstad

HMS Networks på Stationsgatan i Halmstad har vuxit under de senaste åren, och fortsätter nu också. Just nu byggs ett nytt Supply Logistics Center (SLC) på 1,200 kvadratmeter för att hantera inkommande och utgående gods.

HMS skriver i en uppdatering att man idag levererar cirka 100,000 produkter varje månad till kunder över hela världen, och att huvuddelen av dessa skeppas från Halmstad. För att hantera en ökad efterfrågan bygger man nu ett logistikcenter i Halmstad som kommer att agera som ett centrallager för HMS och leverera produkter till ett 100-tal länder.

Officiellt togs det första spadtaget i slutet av september och tillverkaren räknar med att logistikcentret kommer att stå klart under juni 2023.

– Vårt nya SLC kommer att ligga i anslutning till HMS övriga verksamhet i Halmstad och det känns verkligen jättebra att kunna samla all verksamhet i området kring lokstallarna. Tidigare har vårt SLC legat en liten bit bort, säger Jonatan Lundberg, Logistikchef på HMS i uppdateringen.

Med en totalhöjd på nästan 13 meter och en total yta på cirka 1,200 kvadratmeter får tillverkaren nu möjligheter att kunna möta framtida tillväxt och krav på lagringskapacitet. Det nya lagret kommer att utrustas med självstyrande robotar och lagerautomation från Kardex. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1