Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Group
Elektronikproduktion |

Volvo investerar i utvecklare av teknik för självkörande lastbilar

Volvo Group Venture Capital meddelar att man investerar i det kanadensiskt grundade företaget Waabi Innovation, en utvecklare av automationsteknik för självkörande lastbilar.

Genom investeringen vill bolagen utveckla och accelerera införandet av framtida transportlösningar.

– Waabi använder avancerad artificiell intelligens för att testa, bedöma färdigheter och i slutänden, lära en virtuell förare att köra säkert och effektivt i en kommersiell lösning för självkörande lastbilar. Vi är imponerade av vad de har åstadkommit och tror att Volvokoncernen kan tillföra betydande strategiskt värde i utvecklingen av deras verksamhet. Nu utvärderar vi olika sätt att samarbeta, säger Martin Witt, vd för Volvo Group Venture Capital i ett pressmeddelande.

Volvokoncernen ser att helt autonoma lastbilstransporter är viktiga för att ge ytterligare kapacitet, bättre säkerhet och förbättrad effektivitet men också underlätta för förare på krävande rutter av godstransporter.

– Partnerskap och investeringar är nyckeln till att kommersialisera autonoma transportlösningar i en större skala. Vi välkomnar Volvokoncernens beslut att investera i företag som Waabi som är med och bygger det nya transportekosystemet, säger Nils Jaeger, vd för Volvo Autonomous Solutions.

Waabi är med och utvecklar nästa generations AI-teknik för att lösa automation i större skala. Företaget presenterade nyligen Waabi Driver, kärnan i deras automationslösning för lastbilar, utformad för storskalig och säker implementering. Denna lösning kompletteras av en skalbar simulator som utsätter Waabi Driver för olika scenarier som behövs för att finslipa körkunskaperna och bana väg för autonoma lastbilstransporter i större skala.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2