Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Imsys
Komponenter |

Imsys vill köpa ForensIQ One för 25,2 miljoner kronor

Imsys menar att man med detta köp får tillgång till produkter och teknik som redan har existerande kunder – och detta i en stor global marknad med tillväxt. Genom egna aktier till ett värde av 25,2 miljoner kronor planerar Imsys därmed att förvärva ForensIQ One.

Imsys skriver vidare i ett pressmeddelande att det blir lättare för bolaget att fortsätta arbeta med framförallt mjukvara med ForensIQ One med i bilden då de är starka på exempelvis användarvänlighet. En annan stor pusselbit sägs vara att kombinationen av bolagen öppnar för effektivare resursallokering, administration och marknadsbearbetning. 

Köpeskillingen ska erläggas genom betalning med aktier i Imsys till ett värde av 25,2 miljoner kronor.  Sammanlagt ska kommer 18 miljoner aktier i Imsys att utges där varje aktie har en kurs om en krona fyrtio öre. Köpeskillingen är förhandlad mellan parterna. 

ForensIQ One arbetar inom digital forensik och har redan en mycket lovande kundlista med ett snart hundratal olika polismyndigheter på nationell, federal samt regional nivå över hela världen som både köper samt utvärderar produkterna. Affärsidén är att förenkla och förbättra den digital delen av bevisföring i brottsutredningar. 

Idag har bolaget två produkter – Case Investigator, vilket är grundstenen i produktportföljen och är en desktop-applikation. Den används för att visa data harmoniserat från olika forensiska verktyg i ett användarvänligt gränssnitt. 

Planen framåt är först och främsta att öka försäljningen i båda företagen samt använda resurser att investera i fortsatt forskning och utveckling för att bli effektivare och bättre på produktutveckling inom såväl mjuk- som hårdvara, skriver Imsys i pressmeddelandet. Då båda verksamheterna har många överlappande fokusområden räknar man mend att uppköpet kommer att leda till bättre och effektivare resursallokering.

– Vi ser många gemensamma fördelar och ökade styrkor genom att samarbeta och skall först och främst stärka försäljningen. Jag är imponerad av hur långt ForensIQ One har kommit på bara ett par år, de ligger långt fram i en väldigt attraktiv marknad med stark tillväxt och vi ser fram emot att skapa skalfördelar och attraktiva korsbefuktningar tillsammans, säger Imsys' VD Jonas Wærn i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons