Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb
Elektronikproduktion |

ABB säljer Power Conversion-divisionen för 505 miljoner dollar

ABB meddelar att man kommer att sälja sin division "Power Conversion" till AcBel Polytech Inc för 505 miljoner dollar.

Divisionen Power Conversion, tidigare Lineage Power, kom in i ABB ägo som en del av förvärvet av GE Industrial Solutions 2018 och ses inte som en kärnverksamhet för ABB. Divisionen är en leverantör av helhetslösningar för kraftomvandling för verksamhetskritiska tillämpningar inom telekommunikation, datacenter och industri. 

Divisionen har sitt säte i Plano, Texas, USA, och har cirka 1,500 medarbetare globalt, främst på tre större anläggningar och huvudkontoret i USA. Power Conversion genererade intäkter på cirka 440 miljoner dollar och en vinst på cirka 50 miljoner dollar under 2022 – med ett tydligt fokus på den nordamerikanska marknaden.

Den nya ägaren, AcBel är en tillverkare och designer av strömförsörjningsbrytare. Förutom att leverera strömförsörjningslösningar för tillämpningar som datorer, smarta hushållsapparater, smarta telefoner, servrar och nätverksutrustning, har bolaget också ett fokus på hållbar energi och elfordon. 

– Vi är mycket glada över att ha hittat ett utmärkt nytt hem för denna specialiserade verksamhet som kan gå från klarhet till klarhet under AcBels ledning. Vi är också glada över att slutföra alla portföljavyttringar av divisioner som tillkännagavs i slutet av 2020, och som inkluderar försäljningen av Dodge och avknoppningen av Accelleron, säger Björn Rosengren, vd för ABB i ett pressmeddelande. 

Bolagen räknar med att transaktionen kommer att slutföras under andra halvåret 2023, efter myndighetsgodkännanden. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons