Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab
Elektronikproduktion |

200 nya jobb när Saab öppnar nytt i Karlstad

Att försvarssektorn går som tåget är det få som missat och det var inte länge sedan Evertiq kunde rapportera att Saab växer i Karlskoga och att man behöver nyanställa 100 personer. Nu är dags för företaget att starta verksamhet i Karlstad.

Platschefen Frans Eriksson berättar för NWT att till en början kommer man att anställa cirka 40 utvecklingsingenjörer, men att visionen är att att vara cirka 200 anställda i Karlstad.

Rysslands invasion av Ukraina och det pågående kriget har fått industrin att gå på högvarv. Som tidigare rapporterat växer Saab Dynamics i Karlskoga och att bolaget behöver nyanställa ungefär 100 personer. Försvarskoncernen har sedan ett par år tillbaka stark framåt i Karlskoga. Sedan 2019 har Saabs verksamhet i Karlskoga vuxit från 900 anställda till 1,300 nu vid årsskiftet. Men det räcker inte, utan fler behövs.

Affärsområde Dynamics, med huvudkontor i Karlskoga, har verksamheten uppdelad mellan enheterna i Linköping och Karlskoga. Som det ser ut just nu finns det inget som tyder på att efterfrågan på försvarskoncernens produkter kommer att minska, och därför planerar man att växa vidare. Takten är satt och för att kunna hålla denna har Saab nått beslutet att man behöver finnas på en ort till. Karlstad drog det längsta strået och under årets först halvår siktar man på att öppna utvecklingskontor i staden, skriver NWT.

– Karlstad känns intressant. Vi tror att vi kompletterar industrin som redan finns där. Vi söker utvecklingsingenjörer och vi tittar på om det finns liknande företag som vi kan komplettera och skapa bra förutsättningar. Dessutom har vi kopplingen till universitetet som är viktig, säger Michael Höglund, affärsenheteschef för Ground Combat till NWT.

Frans Eriksson kommer att axla ansvaret för det nya Karlstadskontoret. Han kommer närmast från en roll som projektledare för BAE Systems i Karlskoga.

Karlstadskontoret kommer att verka inom samma affärsområde som Karlskogaenheten, det vill säga Ground Combat, och kommer att fokusera på både utveckling av nya produkter men även vidareutveckling av existerande. Vilket är varför man nu söker ingenjörer inom en flera olika områden, allt från utvecklingsingenjörer i alla discipliner men även mekanikkonstruktörer, mjukvara, beräkning- och analysingenjörer, avslutas artikeln. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2