Annons
Annons
Annons
Annons
© Alelion
Elektronikproduktion |

Samarbete mellan Alelion och Exide på horisonten

Svenska Alelion har inlett diskussioner med Exide Technologies kring ett möjligt affärssamarbete med fokus på tillverkning och försäljning av högspända litiumjonbatterisystem.

Målet beskrivs vara ett långsiktigt partnerskap där bolagen gemensamt kommer att utveckla system och lösningar baserade på högspända batterisystem med litiumjonteknik, det framgår av ett pressmeddelande.

Det primära målet för ett eventuellt samarbete är segmenten materialhantering och självkörande truckar, så kallade AGV:er, inom regionerna EMEA och APAC där Exide Technologies idag har en stark ställning.

Man menar att ett samarbete mellan bolagen har en stor potential och kan bidra till både tillväxt och breddad marknadspenetration för både Alelion och Exide. Exide skulle exempelvis få tillgång till teknisk innovation inom litiumjonbatteritekniken samtidigt som Alelion skulle öka sin marknadstäckning. Ambitionen är att kunna fatta ett slutgiltigt beslut under det andra halvåret 2023.

– Ett framtida samarbete mellan våra bolag skulle grunda sig på Exides starka marknadsposition och Alelions ledande tekniska expertis. Vi är glada att kunna starta dialogen med en stor aktör som Exide. Exides starka marknadsposition skulle kunna bidra till att kraftigt accelerera Alelions försäljningstillväxt, säger Åsa Nordström, vd, Alelion Energy Systems i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1