Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volta Trucks
Elektronikproduktion |

Volta inleder 2023 med förbokningar på 300 fordon

Volta Trucks meddelar att man mottagit serieproduktionsorder på över 300 fordon som säkrar en omsättning på mer än 85 miljoner euro, närmare 945 miljoner kronor.

Svenska Volta Trucks inleder 2023 starkt med avslöjar att man mottagit beställningar på hela 300 Volta Zero som nu bokats för produktion. Det förväntade intäktsvärdet för dessa 300 fordon är mer än 85 miljoner euro, det framgår av ett pressmeddelande.

De första serieproducerade Volta Zero beräknas rulla ut ur företagets kontrakterade produktion i Steyr, Österrike, tidigt under det andra kvartalet 2023. Den svenska tillverkaren skriver i ett pressmeddelande att fabriken nu ska vara redo att möta den starka efterfrågan.

– Volta Trucks har gjort viktiga framsteg under de första veckorna 2023, med fler än 300 bekräftade kundorder som bokats för serietillverkning vid vår anläggning i Österrike. Det här utgör en ansenlig del av våra produktionsmål för 2023. Tidigare har kunder endast genomfört pilot-tester av fordonen. Det här visar både att Volta Zero är ett fordon med attraktiva attribut och att kunderna litar på vår förmåga att leverera, säger Volta Trucks vd, Essa Al-Saleh i pressmeddelandet.

Essa Al-Saleh fortsätter och säger att bolaget är nu redo för sitt första år med både försäljning och produktion. 

– Vi är fulla av tillförsikt och fokuserade på att leverera enligt våra strategiska mål och ambitioner att minska utsläppen i våra stadskärnor.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons