Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericsson stuvar om i koncernledningen

Från och med den första februari kommer Jenny Lindqvist att axla rollen som Senior Vice President och chef för marknadsområde Europa och Latinamerika.

Jenny Lindqvist är för närvarande Vice President och chef för kundenheten Norra Europa och Centraleuropa inom Ericssons marknadsområde Europa och Latinamerika. När hon kliver in i sin nya roll kommer hon även att ingå i koncernledning.

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna Jenny som medlem i koncernledningen. Jenny tar på sig denna roll vid en avgörande tidpunkt för Ericsson och branschen när vi arbetar mot att förverkliga den fulla potentialen av 5G genom att befästa vårt ledarskap inom mobilnät, säger vd och koncernchef Börje Ekholm i ett pressmeddelande.

Jenny Lindqvist har tidigare suttit på chefsbefattningar inom Ericssons affärs- och marknadsområden så som chef för Global Customer Unit Telia Company, chef för Solution Line Intelligent Transport Systems, Key Account Manager Telenor, Managed Services Engagement Lead och Business Manager Multimedia.

 Under Jennys ledarskap, baserat på hennes kommersiella och operativa erfarenhet, ser jag en potential för Ericsson att ytterligare växa och forma framtiden för vår verksamhet i Europa och Latinamerika med våra ledande kunder."

– Jag är glad över att åta mig denna spännande nya roll för Europa och Latinamerika. Jag ser fram emot att arbeta nära tillsammans med våra kunder och våra team i detta mångfacetterade marknadsområde för att skapa värde, innovation och vision till vår snabbt föränderliga affärsklimat och dra fördel av vårt teknikledarskap inom 5G, säger Jenny Lindqvist.

Jenny Lindqvist  efterträder Stefan Koetz som har varit tillförordnad i denna roll sedan den 1 juni 2022. Stefan kommer att ta en ny roll som chef för Strategic Projects för marknadsområdet Europa och Latinamerika.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons