Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© MilDef
Elektronikproduktion |

MilDef ska hjälpa digitalisera en armé

I augusti förra året offentliggjorde MilDef ett 20-årigt ramavtal värt 2,8 miljarder kronor, med en icke namngiven försvarsmakt i ett europeiskt Nato-land. Nu har de första beställningarna från avtalet lagts som syftar till att bidra till digitaliseringen av landets armé

Ordern omfattar prototyputveckling och systemdesign med fokus på digitalisering, infrastruktur och säkerhet. Ett tiotal nya produkter inom MilDefs 19”/2-segment utvecklas med fokus på datorer och fordonsnätverk. MilDef ansvarar för hela den ruggade infrastrukturen i den aktuella fordonsflottan och ordervärdet på denna beställning uppgår till cirka 50 miljoner kronor. Leveranserna kommer att ske under perioden 2023-2024.

– Vi skapar tillsammans med försvarskunden en ledande systemdesign som kan replikeras bland andra nationer som söker framtidssäker digitalisering. Denna order är en milstolpe i vår ambition att leverera modernisering och Nato-interoperabilitet. Beställningen utgör starten av detta omfattande och mångåriga projekt, säger Björn Karlsson, vd MilDef Group i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons