Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bosch
Elektronikproduktion |

Bosch köper aktier i Husqvarna

Bosch meddelar att bolaget planerar att köpa en andel aktier i svenska Husqvarna. I och med köpet kommer Bosch att öka sitt aktieinnehav i den svenska tillverkaren till cirka 12 procent.

Bosch säger att planen med aktieköpet är att stärka batterialliansen mellan de båda bolaget. Det tyska bolaget startade, tillsammans med Husqvarnas dotterbolag Gardena, en batteriallians, "Power for All Alliance" under sommaren 2020. Målet var att kunna erbjuda kunder ett 18-voltssystem som sträcker sig över flera varumärken. Idag består alliansen av tio varumärken som ungefär 100 olika enheter.

– Vi driver en systematisk tillväxtstrategi med vår affärsverksamhet för konsumenter. Detta inkluderar också att stärka befintliga partnerskap genom aktieintressen. Vår 'Power for All Alliance' för uppladdningsbara batterier är en framgångssaga som vi vill fortsätta, säger Christian Fischer, vice ordförande i styrelsen för Robert Bosch i  pressmeddelandet.

Ordförande för styrelsen i Husqvarna Group, Tom Johnstone, svarade i ett på nyheten i ett separat pressmeddelande där han välkomnade investeringen.

– Vi välkomnar Bosch som större aktieägare i Husqvarna Group. Vi har arbetat nära Bosch  under utvecklingen av Power for All Alliance som stöttar den elektrifieringsresa vi är på.

 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1