Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab
Elektronikproduktion |

Flera gripna för brott mot skyddslagen – fotograferade Saabs verksamhet i Arboga

Tre separata händelser, alla med samma utgång. Personer som fotograferat Saabs verksamhet i Arboga – klassas som ett skyddsobjekt – har gripits, misstänkta för brott mot skyddslagen.

Under måndagen den 23:e januari greps en 35-årig man för att ha fotograferat ett skyddsobjekt i Arboga. SVT Västmanland har identifierat skyddsobjektet som Saabs verksamhet i Arboga.

Det hela uppmärksammades av personal och tillkallade polis som grep mannen. 35-åringen, som är utländsk medborgare överlämnades till gränspolisen för vidare utredning, hur gränspolisen kommer att föra ärendet vidare är dock oklart, skriver SVT Västmanland.

Några timmar senare får polisen rycka ut igen då en annan man, denne i 55-årsåldern, påträffats filma ett annat skyddsobjekt i Arboga. Mannen är även han misstänkt för brott mot skyddslagen och polisen meddelar att det inte finns någon misstanke om koppling mellan händelserna.

Ytterligare fotografer vid Saab

Den 25:e januari grep skyddsvakter vid Saab i Arboga två utländska män som fotograferade företagets anläggning. Polis tillkallas och åklagare beslutar därefter att anhålla de två männen, det framgår av en uppdatering från Polisen.

Männen, som båda är i 60-års åldern, är enligt polisen medborgare i ett annat EU-land och är misstänkta för brott mot skyddslagen.

Till SVT Västmanland säger polisen att man inte vet varför de befann sig vid Saabs anläggning eller hur de ställer sig till misstankarna.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1