Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Easy Aerial via Facebook
Elektronikproduktion |

Easy Aerial vänder sig till Kitron för tillverkningsmuskler

Kontraktstillverkaren Kitron har ingått ett produktionsavtal med Easy Aerial, en amerikansk utvecklare av autonoma UAV-lösningar, annars kallade drönare.

Kitron uppger i ett pressmeddelande att det handlar om ett flerårigt tillverkningssamarbete värt flera miljoner dollar, och att tillverkningen kommer att ske vid Kitrons anläggning i Windber, Pennsylvania.

– Easy Aerial fortsätter att utöka sin verksamhet genom samarbeten med strategiska partners. Vi är glada över att ha tecknat ett avtal med Kitron, som har en ledande position inom elektroniska tillverkningstjänster, har kapacitet att producera stora volymer och erbjuder avancerade front-end-tjänster, säger Ivan Stamatovski, CTO för Easy Aerial, i pressmeddelandet.

Easy Aerial har funnits sedan 2015 och har sitt huvudkontor i Brooklyn, New York. Sedan starten har företaget vuxit till ett team med över 100 ingenjörer, designers och flygexperter. Företaget utvecklar autonoma militära UAV-lösningar för säkerhets-, kartläggnings- och inspektionsapplikationer.

– Vi är mycket glada över att Easy Aerial har valt Kitron som tillverkningspartner för att stödja dess tillväxt. Kitron har en lång historia inom försvars- och inrikesskyddsmarknaden och drönarsegmentet ger spännande tillväxtmöjligheter, inte minst i USA, där vår Windber-anläggning är väl positionerad för att möta den efterfrågan, tillägger Gary Tarallo, vd för Kitrons amerikanska verksamhet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons