Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scanfil
Elektronikproduktion |

Scanfil investerar miljoner för att öka kapaciteten i Polen

Kontraktstillverkaren Scanfil planerar att investera cirka sex miljoner euro för att öka produktionskapaciteten vid fabriken i Sieradz, Polen. Det hela kommer att resultera i en ny produktionslina samt ytterligare lagerautomation.

Samtidigt meddelar bolaget att man planerar att utöka den befintliga fabriken i Sieradz med ytterligare en tillverkningsbyggnad på cirka 8,000 kvadratmeter. I ett pressmeddelande framgår det att Scanfil kommer att starta förplaneringen direkt och att man räknar med att kunna fatta ett slutgiltigt beslut senare under 2023.

– Den nya produktionslinan kommer att installeras i den befintliga fabriksbyggnaden och kommer att öka tillverkningskapaciteten vid Sieradzfabriken redan under det tredje kvartalet 2023, säger Scanfils vd, Petteri Jokitalo, i pressmeddelandet.

Om det planerade byggprojektet förverkligas kommer detta att resultera i att fabriksytan utökas till närmare 26,000 kvadratmeter år 2025.

Tillverkaren säger att investeringsbeslutet vilar på en stark befintlig kundefterfrågan men även på en förväntad tillväxtpotential som drivs av företagets kunder inom industri- och medtechsegmenten.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons