Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nilar
Elektronikproduktion |

Nilar ökar takten – fördubblar produktionen

Svenskbaserade Nilar startade i höstas produktionen av sitt senaste batterisystem, ett system som kan fyllas på med ny livslängd. Nu siktar batteritillverkaren på att öka produktionstakten med ytterligare fyra nya produktionslinor.

De nya produktionslinorna, som kommer att vara på plats vid slutet av februari, innebär nära en fördubbling av dagens volym.

– På vår fabrik i Gävle utvecklar och producerar vi ett av världens mest hållbara och säkra batterier. Fördubblingen av produktionstakten innebär också att vi ligger helt i linje med våra långsiktiga mål och plan för volymtillväxt, säger Erik Oldmark, vd för Nilar i ett pressmeddelande.

Under 2022 inledde Nilar strategiska samarbeten med Enequi och McEnergy, som båda levererar kompletta batterisystem till hushåll, fastigheter och industrier. Med en ökad produktionstakt kommer fler batterier kunna användas i nya integrationsprojekt och testsystem tillsammans med Nilars partners. Samtidigt get produktionsökningen också kapacitet för nya projekt och samarbetspartners framåt.

Enligt pressmeddelandet kommer en del av den ökade produktionen att vigas till ett utbytesprogram, där batterier i vissa äldre system ersätts med uppdaterade batterier.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons