Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alliance Electronics
Elektronikproduktion |

EMS-förvärv nere på kontinenten

Alliance Electronics har slutfört förvärvet av Elekto och TME, båda kontraktstillverkare baserade i Mayenne, Frankrike.

Förvärvet beskrivs i ett pressmeddelande som en del av Alliance Electronics organiska och externa tillväxtstrategi där man siktar på att klättra inom High Mix-Low Volume-segmentet.

Bruno Sonnet, vd för både Elekto och TME säger att förvärvet kommer att påskynda tillväxten av TME och Elekto samtidigt som deras DNA bevaras.

– Elekto- och TME-kunder kommer att kunna dra nytta av expertis från de andra Alliance-medlemmarna på enklare produkter och i högre volymer, samtidigt som de behåller närheten till sina vanliga kontakter, säger Armel Fourreau, vd för Alliance Electronics, i pressmeddelandet.

TME har sin bas i Gorron i Mayenne-regionen i Frankrike, där man verkar i en 15,000 kvadratmeter stor anläggning. Företagets 50 anställda fokuserar på produktion av medelstora och stora kortserier och återkommande produkter.

ELEKTO, som utgår från en 7,500 kvadratmeter stor fabrik i Andouillé, Mayenne, är ​​specialiserat på produktion av små och medelstora serier av prototyper, mer komplexa sammansättningar samt underenheter.

De båda företagen ansluter sig nu till de fem tidigare medlemmarna i Alliance Electronics (ACE Electronics, Altrics France, Altrics Portugal, ATEMS, Proto-Electronics), med totalt cirka 1,000 anställda. Bruno Sonnet kommer att förbli aktieägare i båda enheterna genom sin investering i Alliance Electronics. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons