Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AAC Clyde Space
Elektronikproduktion |

AAC Clyde Space vinner följdorder på 2,6 miljoner kronor

AAC Clyde Space meddelar att man mottagit en order på 234,000 euro (närmare 2,6 miljoner kronor) från Space Forge i Storbritannien för att tillhandahålla rymdprodukter till en demonstrationsrymdfarkost.

Rymdfarkosten är ämnad för för produktion och experiment och är byggd för att kunna utföra flera resor till rymden.

Ordern följer beställningar i december 2020 och januari 2022 till samma projekt. Planen är att raketen ska tillbringa sex månader i omloppsbana där man kommer att utnyttja mikrogravitationen för att utföra olika experiment. När dessa sex månader har passerat ska raketen återvända hemåt. Väl tillbaka på fast mark kommer satelliterna att återställas, renoveras och så småningom åter att skjutas upp.

AAC Clyde Space räknar med att ha slutfört leveransen av ordern under andra kvartalet 2023, det framgår av ett pressmeddelande.

– AAC är stolta över att förlänga samarbetet med Space Forge i detta revolutionerande projekt och tänja på gränserna för det möjliga, säger AAC Clyde Spaces vd Luis Gomes.

Projektets slutmål är att etablera en kontinuerlig rymdbaserad produktion genom en månatlig satellituppskjutning. Just nu finns planer på flera satelliter för att få tjänsten till kommersialisering, något som kommer att stödjas av AAC Clyde Space.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1