Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Wolfspeed
Komponenter |

Världens största kiselkarbidsfabrik landar i Tyskland

Amerikanska Wolfspeed tänker bygga – vad bolaget hävdar är – världens mest avancerade och största 200mm kiselkarbidsfabrik i tyska Ensdorf i Saarland.

Det hela kommer att ta form via ett partnerskap med tyska tillverkaren ZF. Tillsammans kommer bolaget att etablera ett gemensamt innovationslabb för utveckling av kiselkarbidsystem och enheter för mobilitet, industri- och energitillämpningar.

Men partnerskapet slutar inte där. ZF kommer att göra en ”betydande investering” för att stödja byggandet av Wolfspeeds framtida kiselkarbidsfabrik i Ensdorf.

Både det gemensamma innovationslabbet och Wolfspeeds fabrik är planeras som en del av EU:s ramverk för viktiga projekt av gemensamt europeiskt intresse (IPCEI) för mikroelektronik, och är beroende av statligt stöd från Europeiska kommissionen.

I ett pressmeddelande framgår det att det gemensamma FoU centret kommer att fokusera på innovation inom kiselkarbidsystem och enheter för att möta specifika krav inom samtliga mobilitetssegment. Detta inkluderar konsument-, kommersiella, jordbruks- och industrifordon – men inte bara det, företagen siktar också på marknader som industri och förnybar energi.

I ett separat pressmeddelande lämnade Wolfspeed ytterligare detaljer om den framtida tyska fabriken – företagets första anläggning i Europa.

Själva fabriksbygget är just nu planerat att påbörjas under det första halvåret 2023, och kommer att ske på en 14 hektar stor tomt. Fabriken beskrivs som helautomatiserad och kommer att använda sig av "banbrytande tillverkningsprocesser" för att producera framtida generationer kilselkarbidslösningar. När fabriken är i full drift kommer den att sysselsätta mer än 600 personer.

ZF investering, som kommer att utgöras av hundratals miljoner dollar, i utbyte mot aktier i Wolfspeed kommer att stödja etableringen. I och med detta kommer ZF även att äga minoritetsandel i fabriken – dock så kommer Wolfspeed att ha fullständig operativ och ledningskontroll över den.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons