Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epiluvac
Komponenter |

Amerikaner köper Lundabolaget Epiluvac

Amerikanska Veeco Instruments lägger vantarna på svenska Epiluvac. Veeco kommer att betala 30 miljoner dollar för att förvärva den svenska tillverkaren av tillverkningsutrustning för halvledarmaterial.

Det svenska bolagets huvudprodukter är depositionssystem för epitaxiell tillväxt av SiC och GaN genom Chemical Vapour Deposition (CVD) och kristalltillväxtsystem för SiC.

Epiluvac har verkat på marknaden sedan 2013 och hamnar nu i händerna på Veeco. Det amerikanska bolaget skriver i ett pressmeddelande att Epiluvacs teknologiplattform i kombination med sin egna globala ”go-to-market-kapacitet” lägger grunden för en betydande långsiktig tillväxt.

– Epiluvac-teamet har utvecklat en överlägsen plattform och processkunskap anpassad till marknader som passar bra strategiskt för Veeco, säger Bill Miller, Veecos vd i pressmeddelandet.

Han fortsätter och menar att tillägget av Epiluvac är ett utmärkt komplement till bolagets produktlinje och att förvärvet påskyndar Veecos penetration på SiC-utrustningsmarknaden.

Prislappen för det svenska bolaget är som sagt 30 miljoner dollar, samtidigt följer det med en möjlighet att öka detta med ytterligare 35 miljoner dollar i prestationsbaserade tilläggsköpeskillingar. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2