Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kitron
Elektronikproduktion |

Kitron utökar tillverkningskapaciteten – sex nya linor

Kontrakstillverkaren har stora planer för kapacitets- och kapabilitetsutbyggnad för de kommande åren, och under 2023 kommer man lägga till nya tillverkningsmuskler i fyra olika fabriker.

I början av 2022 blev allting klart och Kitrons förvärv av danska BB Electronics slutfördes. Detta innebar att kontraktstillverkaren fick över 100 nya kunder och starka intäkter från flera olika segment.

Samtidigt har den befintliga verksamheten gått starkt framåt – detta inkluderar nya programvinster inom anslutnings- och elektrifieringssektorerna – något som Kitron menar har lett till rekordintäkter och orderstock.

Kitron förklarar i en blogguppdatering att man, under de kommande åren, kommer att fortsätta att investera två till tre procent av intäkterna i kapacitets- och kapabilitetsutbyggnad. Kitron skriver vidare i uppdateringen att under 2023 kommer sex nya SMT-linor att komma igång i fyra fabriker. Utöver det så kommer även ny utrustning att läggas till i befintliga linor, något som enligt tillverkaren kommer leda till förbättrad hastighet, effektivitet och kostnad.

”Genom att lägga till ny utrustning för beläggning, lödning och installera en kraftfull och intelligent THT-insättningsmaskin kommer vi att kunna hantera mer komplexa produkter. Vi fortsätter också vår resa mot automatisering,” skriver Kitron i uppdateringen.

Man menar att betydande steg har tagits under de senaste fem åren, och bolaget står nu redo att lansera – vad man kallar branschledande – metoder över fler fabriker, så som automatiska THT-linor, helautomatiserade monteringslinor och användning av additiv tillverkning och möjligheten att snabbt kunna anpassa maskinerna för olika slutprodukter.

– Som företag ser vi fram emot ytterligare tillväxt i framtiden. Vårt mål är att stödja efterfrågan från våra kunder och möta deras kapacitetsbehov, säger Stian Haugen, CTO för Kitron Group i uppdateringen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1