Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© RanLOS
Teknik |

Göteborgsbolag tar antennmätsystem till den japanska marknaden

RanLOS AB, med ursprung från Chalmers Tekniska Högskola, har säkrat en stor order från Toyo Corporation.

Ordern omfattar testsystemet ”RanLOS Sub-6 GHz” som fått stort intresse från japanska fordonstillverkare som söker lösningar för att mäta connectivity och antenner.

I slutet av 2022 genomfördes en lyckad demonstration av RanLOS testsystem i Göteborg för en japansk delegation. RanLOS testsystem består av hårdvara och mjukvara och är en nyckelfärdig lösning för att mäta antenndiagram samt datahastighet och kvalitet (connectivity/throughput) för fordon och fristående antenner.

– Vi hade en mycket lyckad demonstration av vårt testsystem där vi mätte både antenndiagram och connectivity/throughput. Kunden var mycket imponerad över hur enkelt det var att använda vår egenutvecklade mjukvara samt möjligheterna att jämföra och analysera prestandan för olika antenner och kommunikationssystem, säger Jan Carlsson, CTO på RanLOS, i ett pressmeddelande. 

Produkterna  riktar sig primärt mot globala fordonstillverkare och underleverantörer och strategin har därför varit att samarbeta med tre olika internationella distributörer – som täcker Europa, Japan, Kina, Korea och USA – för att nå en lyckad internationalisering. Detta är den första ordern av RanLOS Sub-6 GHz testsystem i samarbetet med distributören Toyo Corporation.

– Vi ser med spänning fram emot framtiden. Att som ett mindre Göteborgsbolag lyckas ta sig in på den japanska marknaden är ett stort bevis på våra produkters kvalitet och att vår strategi att arbeta med ledande internationella distributörer verkligen fungerar. Behovet av Over-the-Air (OTA) mätningar ökar konstant, och med vår unika och patenterade lösning är vi i en perfekt position för att möjliggöra för fordonstillverkare att göra OTA-tester på ett enklare, snabbare och smartare sätt, säger Louice Rosdahl, vd för RanLOS.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons