Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SKF
Teknik |

SKF investerar 700 miljoner kronor i ny fabrik

Svenska SKF investerar 700 miljoner kronor för att bygga en ny fabrik på andra sidan Atlanten. Den nya fabrik syftar till att stödja bolagets utveckling i Nord- och Sydamerika.

SKF planerar att stärka upp sin värdekedja i Nordamerika ytterligare. Detta kommer att ske via investeringar på totalt 700 miljoner kronor som kommer att resultera i ny utvecklings- och tillverkningskapacitet i en ny fabrik i Monterrey, Mexiko. 

Vid den nya fabriken kommer bolaget att fokusera på produkter för de snabbväxande marknaderna för drivlinor till elbilar respektive kommersiella fordon i Nordamerika, samt en rad produkter för industriella applikationer.

– Dessa investeringar är ett viktigt steg i att ytterligare stärka vår kapacitet och vårt erbjudande i Nordamerika inom segmenten elbilar och kommersiella fordon, samtidigt som vi säkrar en regional värdekedja som kompletterar vår befintliga kapacitet i Europa och Asien. Monterrey är strategiskt belägen nära många av våra kunder och partners i Mexiko, med utvecklade logistikkanaler till stora distributionsnav i USA, säger David Johansson, President, Automotive, i ett pressmeddelande. 

Man räknar med att kunna öppna de första produktionslinorna i Monterrey i mitten av 2023. När fabriken är i full drift förväntas den skapa omkring 1,200 arbetstillfällen för lokalsamhället.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons