Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dell Technologies
Elektronikproduktion |

Sjunkande försäljning får Dell att säga upp 6,650 anställda

Dell Technologies känner av den sjunkande efterfrågan på datorer. Och som en konsekvens kommer bolaget att minska arbetsstyrkan med cirka 6,650 anställda – vilket innebär att antalet anställda kommer att vara det lägsta sedan 2017 när allt är klart.

I ett interns dokument – som setts av Bloomberg –  skriver Co-COO Jeff Clarke att företaget upplever marknadsförhållanden som "fortsätter att urholkas med en osäker framtid".

Till Bloomberg bekräftar en talesperson till bolaget att personalminskningen påverkar cirka fem procent av Dell anställda globalt.

Branschanalytiker vid IDC har tidigare rapporterat att preliminära data visar att leveranserna av persondatorer sjönk kraftigt under fjärde kvartalet 2022. Bland storföretagen upplevde Dell den största nedgången och sjönk hela 37 procent jämfört med samma period 2021.

Enligt Bloomberg ska Clake ha meddelar Dells anställa om att bolagets tidigare kostnadsbesparingsåtgärder inte lägre räcker, att en omorganisation och en minskning av arbetsstyrkan ses som en möjlighet att driva upp effektiviteten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons