Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© CORE emt
Elektronikproduktion |

Note fortsätter att investera i Torsby – nya lagerlösningar

Den svenska kontraktstillverkaren fortsätter att utveckla och investera i verksamheten i värmländska Torsby.

Marcus Eriksson, produktionschef för Note Torsby, berättar i ett pressmeddelande att man vid fabriken är i en ständig process för att förbättra och förfina produktionsstabilitet, spårbarhet, automatiserade processer och hantering för att få högkvalitativa och felsäkra arbetsflöden.

Man befinner sig just nu i en tillväxtfas där tempot är högt. Så högt att det blivit alltför krävande för bolagets manuella lager. Det går en viss tid till att hämta och lämna material, fram och tillbaka från tre tillverkningslinor – samtidigt finns det alltid en risk för manuell felplacering av material, som alltid när den mänskliga faktorn är inblandad.

Till detta måste man också lägga till att lagret hade stora ytor, som inte hade fukthantering för MSD-komponenter. Allt detta ledde till att tillverkaren började fundera på en uppgradering och hur man kunde optimera lagret.

– Vi visste att det behövdes en avancerad automatiserad lagringslösning. Vi var ambitiösa och önskelistan var lång, säger Marcus Eriksson i pressmeddelandet.

Produktionschefen fortsätter och säger att lagring av många rullar – på så få kvadratmeter som möjligt – i en MSL-kontrollerad atmosfär var ett måste.  

– Möjligheten att ansluta till vår fabriksprogramvara; SIMM och Material Manager var avgörande. Och slutligen ville vi lyfta vårt flöde för att uppnå en effektiv kvalitetssäkrad hantering för att ta vårt lager till nästa nivå.

Det hela resulterade i att det under december månad 2022, levererade och installerade CORE-emt en ny lagerlösning vid Torsbyfabriken. Två stycken Essegi Storage-tornlösningar som kombinerar två stycken fronttorn, ISM 3600 + 3 x tail-torn, ISM 3900. Notes två nya lagringstorn kan lagra 18,900 8-mm-rullar på en totalyta om 20 kvadratmeter.

Lösningen som nu är installerad i Tosby innebär att man idag sparar tid – både när det kommer till plock och transport av materialet – och även utrymme.

– Efter bara några veckor har flera av de lagerproblem som vi kämpat med tidigare eliminerats eller minskat kraftigt. Vi drar också nytta av det mer kontrollerade materialflödet, säger Marcus.

Han fortsätter och säger att man redan nu undersöker flera funktioner som lagringssystemet erbjuder, som man så småningom kommer att implementera för att få ut ännu mer av den nya investeringen.

– CORE-emt har varit till stor hjälp under hela processen. Från första mötet till färdig installation. Efter detta första samarbete mellan oss ser vi dem som en stabil och seriös leverantör. Avslutar Marcus Eriksson.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons