Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nokia
Elektronikproduktion |

Nokia ökar tillverkningen i Indien

Finska Nokia meddelar att man kommer att utöka tillverkningen av PON ptiska linjeterminaler (OLT) vid sin fabrik i Sriperimbudur nära Chennai, Indien.

Det finska företaget förklarar att beslutet är ett direkt  svar på en ökand efterfrågan från lokala kunder i Indien, men även internationella marknader.

Efterfrågan på bredband drivs av förändringar i konsumentbeteende, från hemarbete till datarika underhållningstjänster. Stark institutionell uppbackning och finansiering från regeringar och private equity-bolag runt om i världen gör det möjligt för investeringar i bredbands- och fiberinfrastruktur att hålla jämna steg med denna efterfrågan. Som svar på denna ökande efterfrågan kommer Nokia därför att öka sin produktionskapacitet vid Chennai som en del av den indiska regeringens Production Linked Incentive-program (PLI).

Nokia uppger i ett pressmeddelande att efterfrågan på fiber också skiftar till nya regioner där man i Asien-Stillahavsområdet ser en stark efterfrågan på marknader som Japan, Indien och Sydostasien. Mycket av denna efterfrågan kommer i form av fiber till hemmet (FTTH), men det finns också en stor del från mobilnätsoperatörer (MNO).


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1