Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Han blir ny chef för Saab Aeronautics

Lars Tossman har utsetts till chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

Samtidigt meddelar försvarsbolaget att Mats Wicksell blir chef för affärsområde Kockums och kommer därmed att ingå i Saabs koncernledning. Jonas Hjelm går över till en ny roll i Saabs koncernledning som chef för den nya centrala funktionen Group Government Affairs. 

Saab förklarar i ett pressmeddelande att man anpassar organisationen för att spegla det förändrade omvärldsläget, och just därför stärker man upp arbetet inom "government affairs" med Jonas Hjelms nya roll. Jonas Hjelm kliver in i den nya rollen chef för Group Government Affairs från sin tidigare roll som affärsområdeschef för Aeronautics.

–Till följd av de ökande försvarsanslagen på våra viktigaste marknader och Sveriges Nato-ansökan väljer vi att stärka vårt fokus på government affairs. Jonas Hjelm är utan tvekan den person som är bäst lämpad att leda det arbetet, säger Micael Johansson, Saabs vd och koncernchef.

Lars Tossman blir ny affärsområdeschef för Saabs flygverksamhet, Aeronautics, som är ett av Saabs kärnområden. Aeronautics har idag en stor orderbok och en stabil position på marknaden, med fokus på framtidens förmågor inom flyg. Lars Tossman är idag chef för Saabs affärsområde Kockums.

– Lars Tossman är en erfaren ledare med meriter från flera av Saabs affärsområden. Han är rätt person att leda Aeronautics i nästa fas, fortsätter Micael Johansson.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1