Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer levererar tre DUO-maskiner till sin italienska fabrik

Det svenska solenergiföretaget Midsummer skeppar i dagarna tre egenutvecklade maskiner modell DUO för tillverkning av tunnfilmssolceller från Järfälla till sin italienska fabrik i Bari.

De tre nya maskinerna innebär att Midsummer Italia inom kort kommer att ha fem maskiner på plats av totalt tolv, det innebär också att man är kvalifiserad för en första bidragsutbetalning på cirka 80 miljoner kronor från den italienska investeringsmyndigheten Invitalia.

Midsummer har sedan tidigare levererat två DUO-maskiner till dotterbolaget Midsummer Italia i Bari. De leveranser som sker nu rör ytterligare tre stycken 5 MW DUO-maskiner för produktion av tunnfilmssolceller. Maskinerna tillverkas i Järfälla och samtliga skeppades under denna vecka, det framgår av ett pressmeddelande.

Produktionsstart i Italien beräknas ske senare i år, redan innan samtliga tolv planerade maskiner är installerade. När produktionen är i full drift kan fabriken producera 50 MW solceller per år vilket enligt Midsummer gör den till den största i sitt slag i Europa.

Midsummer Italia har redan tecknat överenskommelser för en tredjedel av den italienska fabrikens maximala produktionskapacitet med tre nationella aktörer inom bygg och tak.

Enligt de slutliga villkoren i Midsummers överenskommelse med Italiens statliga investeringsmyndighet Invitalia kommer Midsummer att få ett direkt stöd på cirka 22 miljoner euro (närmare 240 miljoner kronor) i form av bidrag för att starta tillverkningen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1