Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Group
Teknik |

Volvo öppnar ny inkubator för hållbar mobilitet

Volvo Group siktar på att hjälpa startupföretag genom att erbjuda möjligheten att samarbeta Svergies största fordonskoncern och få hjälp att förverkliga, skala upp och lansera sina idéer på marknaden.

Fler än 50 startupföretag har utvecklat sina idéer på CampX, Volvokoncernens arena för teknik- och affärsinnovation. Konceptet erbjuder startups en fysisk plats där de tillsammans med Volvokoncernen kan utforska och driva fram nya idéer. Nu meddelar Volvokoncernen att man lägger i nästa växel genom att addera ett nytt spår, en inkubator, där unga startups bjuds in för att vidareutveckla sina innovationer.

CampX startades i Göteborg 2019 och sedan dess har utökats till fyra länder. Här arbetar startupföretagen sida vid sida med tekniska experter från Volvokoncernen.

– Vi är övertygade om att CampX-konceptet kan främja den nödvändiga omställningen av transportbranschen mot en hållbar framtid. Att öka innovationstakten är kanske den mest avgörande faktorn i denna utmaning, säger Lars Stenqvist, CTO för Volvokoncernen i ett pressmeddelande. 

Stenqvist fortsätter och beskriver CampX som en strategisk motor där man kan accelerera teknik- och affärsinnovation genom samarbeten.

– Vi har tusentals teknik- och branschexperter som kan hjälpa startupföretag att utveckla och validera sina nya idéer, till exempel genom att använda våra laboratorier, testfordon och verkstäder, säger CTO:n.

Man har redan antagit en gupp om fem företag till det nylanserade spåret.

  • Radchat, vars teknik möjliggör kommunikation mellan radarenheter i syfte att nå exakt positioneringsdata, exempelvis i underjordiska gruvor.
  • Repli5, vars programvara kan skapa automatiserade 3D-miljöer för simulering.
  • Kite, som jobbar med lösningar för termisk hantering för elektromobilitet.
  • Fyrqom, som jobbar med automatiserat system för att kalibrera däcktrycksövervakning.
  • Autonomous Knight, vars multispektralkamera möjliggör bättre synlighet i alla väderförhållanden.

Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1