Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PiezoMotor
Komponenter |

Acuvi får order för projektet inom handburen diagnostik

Tidigare i januari 2023 meddelade Acuvi att bolaget ingått en avsiktsförklaring kring framtida leveranser av motorer inom ULTRA-serien till en handburen diagnostikapplikation. Nu har den första formella ordern landat.

Ordern avser den första omgången av prototyper och leverans är planerad redan till april 2023.
Om allting går som planerat och kunden – som inte är namngiven – lyckas med att framgångsrikt implementera

Acuvi skriver att kunden – som inte är namngiven – ULTRA-motorerna i applikationen kommer förserieproduktion att inledas i första kvartalet 2024. I detta fall bedöms de två första årens behov av motorer uppgå till mellan 100,000 och 200,000  – för att senare vid fullskalig produktion nå 400,000 motorer per år.

Motorerna kommer att produceras i PiezoMotors anläggning i Uppsala och enligt Acuvi  uppgår intäktspotentialen för denna diagnostikapplikation till cirka 50 miljoner kronor per år för bolaget.

–  Det är en häpnadsväckande teknologi där vi har lyckats få de piezokeramiska komponenterna i motorn – som väger endast två gram – att lyfta mer än hundra gånger sin egen vikt. Detta är nyckeln till miniatyrisering och i kombination med precision på tusendels millimeter möjliggör vi nya applikationer inom t.ex. mikrofluidik, säger Olof Stranding, tf vd på Acuvi.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons