Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© onsemi
Komponenter |

GlobalFoundreis fabrik i East Fishkill är officiellt Onsemis

Det var under våren 2019 som Onsemi ingick ett avtal om att köpa GlobalFoundries 300-mm-fabrik i East Fishkill, New York.

Prislappen landade totalt på 430 miljoner dollar, varav 100 miljoner dollar betalades direkt när avtalet skrevs. Nu har Onsemi äntligen full operativ kontroll över fabriken och bolaget har på en dag fått över 1,000 nya medarbetare.

Fabriken i East Fishkill är onsemis största tillverkningsanläggningen i USA, och bidrar med avancerade CMOS-muskler – inklusive 40 nm och 65 nm teknologinoder med specialiserad bearbetningsförmåga som krävs för bildsensorproduktion – till företagets tillverkningsnätverk, går det att läsa i ett pressmeddelande.

Med köpet av fabriken kommer också ett exklusivt åtagande att förse GlobalFoundries med halvledarlösningar och investeringar i forskning och utveckling då båda företagen samarbetar för att bygga vidare på framtida tillväxt.

Onsemi säger i pressmeddelandet att man kommer att fortsätta att utvärdera möjligheterna för expansion i East Fishkil och pekar på att USAs halvledarfrämjande rättsakt – CHIPS and Science Act – redan ett faktum, samt att det även kan finnas stöd i New Yorks ”Green CHIPS Program”.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2