Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ford Motor
Elektronikproduktion |

Ford varslar 3,800 i Europa – förbereder sig för en elektrisk framtid

Den amerikanska biltillverkaren varslar tusentals i Europa, de flesta i Tyskland, med hänvisningen till att en smalare och mer konkurrenskraftig kostnadsstruktur krävs i den elektrifierade framtiden.

Företaget ritar helt enkelt om sin Europeiska organisation och säger i ett pressmeddelande att man siktar på att "vitalisera verksamheten i Europa" med dessa åtgärder. Detta innebär dock att 3,800 europeiska jobb kommer att försvinna under de kommande tre åren.

Man säger att man kommer att anpassa produktutvecklingsorganisationen samt de administrativa funktionerna i Europa till en mindre, mer fokuserad och allt mer elektrisk produktportfölj. Detta kommer enligt bolaget att resultera i en mer konkurrenskraftig kostnadsstruktur för företaget i regionen.

Nedskärningarna kommer att drabba Tyskland hårdast. Här  planerar Ford att minska sin personalstyrka med 2,300 anställda, 1,700 av dessa kommer att ske inom produktutveckling och 600 jobb försvinner från administrativa funktioner. Storbritannien kommer att förlora 1,000 jobb inom produktutveckling och 300 inom administrativa funktioner. Resterande 200 har inte specificerats längre än 100 från produktutveckling och 100 från administrativa tjänster från "övriga Europa".

Ford skriver i pressmeddelandet att man hoppas kunna uppnå dessa personalminskningar genom så kallade frivilliga separationsprogram.

Redan 2025 siktar Ford gjort sig av med 2,800 tjänster från produktutvecklingsorganisationen. Samtidigt understryker bolaget att man kommer att upprätthålla en ingenjörsorganisation på cirka 3,400 roller i Europa. Dessa kommer att fokuseras på fordonsdesign och utveckling, samt uppkopplade tjänster.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons