Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 27 maj 2003

NOTE bygger ny fabrik

NOTE och vÀrmlÀndska Torsby kommun samarbetar i bygget av nya fabrikslokaler i Torsby. Den nya fabriken, med en yta som inledningsvis blir drygt 4000 m2, anpassas till ett nytt industritÀnkande.
"VÄr placering Àr egentligen exceptionell, vi expanderar i en bransch som backar och vi expanderar dessutom i regioner som annars brukar drabbas av nedskÀrningar. Det Àr verkligen positivt", sÀger Sten Dybeck, styrelseordförande NOTE AB.

Idén med kunskapscenter - som i Torsby alltsÄ blir för segmentet Vehicle - genomförs pÄ samtliga svenska fabriker under namnet Center of Excellence. I NorrtÀlje öppnades i fredags ett kompetenscentra med fokus pÄ opto/telecom, i Lund kommer innan Ärets slut att öppnas ett center med fokus pÄ medicinteknik. Till dessa center knyts flera av vÀrldens frÀmsta experter inom produktion, frÄn nÀringsliv, universitet och högskolor. NOTEs ambition Àr att bli bÀst i dessa tre branscher.

"Det Àr viktigt att poÀngtera att vi bygger en helt ny typ av fabrik, anpassad för high-tech lösningar inom frÀmst den s.k. vehicle-industrin", sÀger Gerd Levin-Nygren, VD NOTE Torsby.

"Man pratade mycket om den Nya ekonomin och vi vet ju hur det gick. Men nu kommer den Nya industrin och det Àr det Àr nÄgot helt annat. Det vi bygger i Torsby har lite gemensamt med traditionella industrilokaler. HÀr kommer vi bland annat att fokusera pÄ hög kompetens. Utöver monteringsbord kommer skrivbord med whiteboard att stÄ i centrum", sÀger Erik Stenfors, VD för NOTE-koncernen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1