Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nilar
Elektronikproduktion |

Indutecc väljer sig till Nilar för energilagringslösningar

Nilar meddelar att man ingått ett nytt samarbete med Indutecc Renewable Solutions, del av den nederländska industrikoncernen Schuurman Group.

Samarbetet är långsiktigt och innebär utveckling av smarta energilagringslösningar för större industrier och kommersiella fastigheter. 

Indutecc Renewable Solutions är specialister inom teknik och rådgivning kring solenergiinstallationer och energilagringssystem. Företaget levererar helhetslösningar med ansvar för hela värdekedjan från projektledning till driftsättning.

– Nilar ser en mycket positiv utveckling nu. Vi har inlett flera nya samarbeten, lanserat ett nytt batteri, parallellt med en stegvis ökad produktionstakt. Indutecc kommer att vara en viktig långsiktig partner, som både breddar våra kundsegment samtidigt som Nilars batterier integreras i en helhetslösning med mycket hög kvalité, säger Erik Oldmark, vd på Nilar International i ett pressmeddelande.

I ett första steg kommer bolagen att inleda ett utvecklingsprojekt för att testa och integrera batteriet i Induteccs egna energilagringslösningar. Dessutom förvärvar Indutecc ett antal energisystem från Enequi där Nilars batterier redan är integrerade, med målsättning att sälja ett trettiotal färdiga lösningar redan under nuvarande år.

Under 2024 planerar Indutecc att inleda försäljningen av en egen systemlösning där Nilars batterier är helt integrerade. Man planerar även att köpa fler batterier från Nilar framöver samt hålla en fortsatt gemensam utveckling av nya produkter med större lagringskapacitet, riktade mot en global marknad.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons