Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SHT Smart High Tech
Komponenter |

Smart High Tech får Vinnovapengar

Smart High-Tech meddelar att bolaget mottagit ett forskningsbidrag för utveckling av ”Grafenförbättrad nedsänkningskylning i datacenter, tillämpningar” från innovationsmyndigheten Vinnova.

Projektet har en total budget på ca 6 miljoner kronor varav Vinnova bidrar med cirka 3 miljoner kronor. Smart High Techs budget är 1,5 miljoner kronor där Vinnova bidrar med hälften.

Chalmers, RISE, Stiftelsen Chalmers Industriteknik deltar alla i projektet, med Smart High Tech som koordinator.

Syftet med det hela är att utveckla bolagets GT-TIM teknologi för kylning av servar i datacenter genom nedsänkningskylning i olja. Detta är ett växande område och därmed en ökande marknad där Smart High Techs teknologi har stor potential att ligga i framkant. Även externa slutanvändare kommer att bidraga med omfattande testning, verifiering och användarspecifikation under projektetets gång.

– Vi är glada över detta bidrag men framför allt för dessa samarbetspartners hos Chalmers och RISE som har ledande kunskap inom området, samt slutanvändare som är globala aktörer inom serverdrift, säger vd Lars Almhem i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1