Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Construction Equipment
Elektronikproduktion |

Volvo Construction Equipment ska bygga batteripaket i Sydkorea

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) investerar 80 miljoner kronor i batterpaketstillverkning vid sin grävmaskinsfabrik i Changwon, Sydkorea,

Med Volvokoncernens investering på 80 miljoner kronor kommer en ny produktionsanläggning och utrustning att byggas vid Changwonfabriken i Sydkorea. Fabriken är med sina cirka 1,1 miljoner kvadratmeter är den största produktionsanläggningen för grävmaskiner inom Volvo CE och producerar cirka 55 procent av den totala grävmaskinsvolymen.

Den nya anläggningen vid Changwonfabriken kommer att producera ett utbud av vanligt förekommande lagringslösningar för el(batteripaket) för Volvokoncernen och man siktar på att forma anläggningen till ett kärnkompetenscenter för elektriska grävmaskiner.

Den nya produktionsanläggningen kommer att byggas inne i den nuvarande komponentverkstaden i Changwon – och detta ska göras utan att störa den befintliga verksamheten. När den är färdig kommer den nya anläggningen att vara cirka 2500 kvadratmeter inklusive monterings- och logistikområden. Byggnadsarbetet kommer att påbörjas i april 2023 och batteripaketproduktion förväntas starta i juni 2024.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2