Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Universal Robots
Elektronikproduktion |

Rekordomsättning för Universal Robots, trots global osäkerhet

Universal Robots har rapporterat intäkter på 85 miljoner dollar för det fjärde kvartalet. Det resulterar i en årsomsättning för 2022 på 326 miljoner dollar, vilket är en ökning med 5 procent jämfört med 2021.

– Vi är stolta över att vår verksamhet har fortsatt att växa trots att vi stod inför en svår makroekonomisk miljö under 2022. Vi valde att fokusera på de saker vi kan kontrollera, och vi övervann utmaningar i leveranskedjan viket gör att vi nu kan rapportera våra högsta årliga omsättning hittills, säger Universal Robots finanschef Kim Andreasen i ett pressmeddelande.

Bolaget märkte tidigt under 2022 av en märkbar skillnad i tryck. Efter att kriget bröt ut i Ukraina minskade efterfrågan på automatisering i Europa. Resultat har också påverkats av förändringen i valutakurser, vilket skapat ytterligare motvind för tillväxten.

Trots förändringen på de globala marknaderna förutspås den totala efterfrågan på automatisering fortsätta att växa under 2023, något som drivs på av ökad arbetskraftsbrist och förändrade förväntningar på arbetsplatser. Universal Robots säger att man under 2022 vidtagit åtgärder för att möta denna växande efterfrågan.

– Vi investerade förra året i att bygga expertis i världsklass inom svetsning, palletering och maskinbetjäning. Vi har också arbetat med våra ekosystempartners för att göra automatiseringen enklare än någonsin för våra kunder. 2022 har varit ett viktigt år för bolaget överlag. Vi började bygga vårt nya huvudkontor, vi nådde vår milstolpe på 1,000 anställda och lanserade en ny banbrytande cobot, säger Universal Robots vd Kim Povlsen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons