Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nevs
Elektronikproduktion |

Nevs vd får lämna, ny vd redan på plats

Stefan Tilk har fått lämna sin roll som vd för elbilsbolaget i Trollhättan.

Nevs upplyser om ledningsändringen via ett inlägg på LinkedIn där bolaget tackar Tilk för sitt ledarskap och laganda.

"Vi på Nevs hade förmånen att uppmuntras av dina arbetsvärderingar under de senaste 8 åren och främjas av en sann innovations- och samarbetskultur. Det har varit en ojämn resa med upp- och nedgångar, men alltid med en positiv anda med humor och goda skratt," går det att läsa i uppdateringen. 

Varför Stefan Tilk lämnar framgår dock inte av uppdateringen. Enligt uppgifter till TTELA handlar det dock inte om att det är Stefan Tilk som lämnar, utan snarare sparkas.

– Jag tog beslut som ägarna tydligen inte gillade, säger Stefan Tilk till TTELA.

Gräver man vidare bland Nevs anställda på LinkedIn framgår det att tidigare HR-chefen Nina Selander numera bär titeln som vd för Nevs.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar den nu sparkade vd:n att han fick sparken i torsdags. Detta efter att långt framskridna förhandlingar med en potentiell köpare av bolaget stoppats av huvudägaren Evergrande.

– Jag tog mitt vd-ansvar för att slutföra affären, men stoppades av Evergrandes högsta ledning. Då sa jag att då får ni säga upp mig för jag måste rädda bolaget, säger Stefan Tilk till Dagens Nyheter.

Evergrande försöker nu, enligt Stefan Tilk, avsluta affären trots allt.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons