Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Komponenter |

Sivers inleder samarbete med Intel och WiSig Network

Sivers Semiconductors inleder samarbete med den amerikanska chiptillverkaren Intel och indiska WiSig Network, för att lansera världens första lösning för 5G millimetervåg FR2 Standalone kundterminal (CPE).

Företagen kommer att gemensamt utveckla lösningen med vilken man siktar på att adressera den stora möjligheten kring 5G millimetervåg i Indien, men även för att möta det globala marknadsbehovet för Standalone, FR2-lösningar.

Indiens totala 5G-marknad förväntas bli en av världens största, med en omsättning på 120 miljarder dollar vid slutet av nuvarande år. Med lösning som de tre bolagen jobbar på siktar man på att möta detta ökande behov.

Intel, WiSig och Sivers säger att man gemensamt utvecklar världens första fristående 5G-millimetervåg-FR2-lösning för kundnära utrustning (CPE), denna ska även kunna utnyttjas som en integrerad ”backhaul”- terminal i 5G-radioaccessnät under 6 GHz. Lösningen baseras på Intels FPGA portfölj ”Agilex”, Sivers RF- och antennteknologi, samt fullstack-mjukvara utvecklad av WiSig.

– Detta är inte bara en viktig lösning för de traditionella mobiloperatörerna utan kommer även att bli en väsentlig ”game changer” för de företag som hanterar privata 5G-nät, eftersom de nu kommer att få tillgång till hela paletten av fördelar som Standalone 5G-millimetervåg-terminaler ger, säger Anders Storm vd och koncernchef på Sivers Semiconductors i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons