Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© anton andronov dreamstime.com
Teknik |

Acosense ansöker om konkurs

Acosense, som utvecklar och säljer instrument samt mjukvaror för optimering av processindustrin, meddelar att bolaget beslutat om att ansöka om konkurs.

Enligt bolaget baseras beslutet på att man är – eller inom kort kommer att hamna – på obestånd beroende på att det inte gått att vända verksamhetens negativa resultatutveckling och kassaflöde.

Bolagets aktiekapital är mer än till hälften förbrukat och styrelsen har nu även kunnat konstatera att man inte kommer att ha förmåga att betala sina skulder i den takt dessa förfaller till betalning. Samtidigt menar man att det saknas förutsättningar för bolaget att införskaffa tillräckligt kapital.

Acosense skriver i pressmeddelandet att man sedan mitten av 2022 arbetat hårt med att vända den negativa resultatutvecklingen och kassaflödet. Analyserer av bolagets framtida försäljningsmöjligheter och dess ekonomiska utveckling har utförts och styrelsen ska även analyserat granskat ett antal potentiella förvärv av företag som kunnat gett en egen ekonomisk skjuts. Man anser dock ändå att framtidsutsikterna är på tok för mörka och ser därför inen annan utväg än att ansökan om att försätta bolaget i konkurs vid Göteborgs tingsrätt.  

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1