Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SK nexilis
Elektronikproduktion |

Northvolt skriver miljardkontrakt med sydkoreaner

Sydkoreanska SK Nexilis har skrivit ett storskaligt leveransavtal med den svenska batteritillverkaren. Från och med nästa år kommer det sydkoreanska bolaget att leverera kopparfolie från sin fabrik i Polen till Northvolt.

Kontraktet löper som sagt från 2024 och fem år framåt och kontraktets volym sägs vara cirka 80 procent av Northvolts kopparfoliebehov under avtalsperioden till ett värde av en miljard euro. Enligt SK Nexilis kommer kopparfoliet under perioden att räcka till batterier för cirka 1,7 miljoner elbilar.

SK Nexilis anläggning i Polen kommer att påbörja produktion nästa år med en årlig produktionskapacitet på 50,000 ton kopparfolie.

SK nexilis förhandlar för närvarande med flera stora globala batterikunder om ytterligare kontrakt och skriver i pressmeddelandet att resultaten från dessa förhandlingar kommer att tillkännages snart.

Bortsett från fabriken i Polen bygger SK Nexilis även produktionsanläggningar i Malaysia och siktar även på att bygga upp en anläggning i Nordamerika under nuvarande år.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons