Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nevs
Elektronikproduktion |

Det fortsätter att storma kring Nevs, varslar nästan alla anställda

Det var bara några dagar sedan Evertiq kunde rapportera att Nevs vd, Stefan Tilk fått sparken från elbilstillverkaren i Trollhättan och ersatts av tidigare HR-chefen Nina Selander. Nu kommer uppgifter om att bolaget varslar nästan hela personalstyrkan.

Drygt 300 av företagets knappt 340 anställda påverkas av varslet enligt uppgifter till TTELA. Personalen ska ha informerats om planerna under dagen.

Kinesiska Evergrande Group blev en storägare i Nevs under 2019 – ett år senare var det kinesiska bolaget ensam ägare av Nevs AB. Men, Evergrande har sedan en tid brottats med finansiella problem och spekulationer om en försäljning av Nevs har figurerat i media.

Tidigare i år rapporterade TTELA att elbilsbolaget i Trollhättan har fått en ny ägare. Det har dock inte offentliggjorts just vilket bolag det är som köpt elbilstillverkaren. 

Några dagar efter TTELAs avslöjande kunde man dock se att företaget Paradigma Europe Development AB registrerat sig på Nevs adress i Trollhättan. Styrelsemedlemmarna i bolaget ville dock inte göra några uttalanden om det hela i dagsläget.

 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1