Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com
Komponenter |

Nytt samarbete mellan Cebon Group och Ligna Energy

Cebon Group – med dotterbolag som GPBM Industry, Sparq technology och EXO Industry – och Ligna Energy har tecknat ett samarbetsavtal som riktar sig mot hållbara lösningar inom IoT.

Det finns en stor efterfrågan på innovativa batteriprodukter som har en mer försumbar påverkan på miljön, vilket är precis vad samarbetspartnerna vill dra nytta av i sitt arbete.

Internet of Things, eller IoT, är ständigt växande och 2025 räknar man med att det kommer att finnas 150,000 IoT-enheter som ansluter sig till internet globalt varje minut. Alla dessa enheter måste som bekant drivas av något, och batterier är i många fall den valda lösningen. 

– Detta kommer att leda till att uppskattningsvis 75 miljoner batterier som driver IoT-enheter dumpas dagligen under samma år. Vårt företags vision är därför att erbjuda en bättre och mer hållbar lösning för IoT-marknaden, där teknologin samarbetar med naturen, säger Peter Ringstad, vd på Ligna Energy, i ett pressmeddelande

Lignas superkondensator, som är gjord av biobaserat material, fokuserar på självförsörjande elektronik och är därmed lämplig för IoT-marknaden.

–  Cebon Group erbjuder kompetens och produkter inom batterilösningar och energilagringssystem med en tydlig hållbarhetsprofil. Tillsammans med Ligna kommer vi att kombinera vår passion för att hitta nya innovativa sätt att lagra energi utan att skada miljön, tillägger Jérome Noris, General Manager för GPBM Industry.

15 miljoner för projektet

Samarbetet mellan Cebon Group och Ligna fick en bra start i början av deras dialog. Det första mötet har lett till en gemensam vision och en tydlig bild av hur produkten kommer att introduceras till IoT-branschen. Cebon Group, med sina 35 år inom batteriindustrin, kommer nu att stödja Ligna i att utforska marknaden och hitta de bästa applikationerna för deras produkt.

Peter Rangstad fortsätter att berätta i pressmeddelandet att man inleder samarbetet med ett godkänt Eurostars-anslag med en projektomfattning på 15 miljoner kronor. 

– Det här bidraget kommer att tillföra värdefulla resurser för att få ut våra produkter på marknaden, säger Peter Rangstad.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1