Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epishine
Elektronikproduktion |

Pricer och Epishine ska ta sollceller till detaljhandeln

Genom ett strategiskt samarbete siktar bolagen på lägga grunden för nästa generations hållbara ljusdrivna elektroniska hyllkantsetiketter.

"Dagens snabba detaljhandelsmiljö kräver innovativa digitala lösningar utan att hållbarhetsaspekten åsidosätts," skriver bolagen i ett gemensamt pressmeddelande. Målet är lyfta hållbarhetsaspekten och hitta lösningar som inte kräver batterier – vilket är var Epishine kommer in i bilden.

Epishine utvecklar och tillverkar som bekant inomhussolceller, och nu inleder Pricer samarbete med bolaget för att hitta en hållbar lösning för att driva elektroniska etiketter med inomhusljus. 

– Vi säljer mer än 30 miljoner elektroniska hyllkantsetiketter varje år och inser vilken positiv inverkan som alternativa energikällor kan få för detaljhandelns hållbarhetsmål. Eftersom vi ser ett ökande intresse från ledande handlare över hela världen för kommunikationslösningar i butik, och därmed ett ökat energibehov, tittar vi kontinuerligt på alternativa energikällor, säger Chris Chalkitis, Chief Digital Officer, Pricer i pressmeddelandet.

Epishines inomhus solceller är optimerade för inomhusbelysning, vilket innebär att de använder energi från det tillgängliga inomhusljuset för att driva elektronik såsom elektroniska etiketter. Bolagen menar att detaljhandeln kan spela en stor roll när det kommer till en förändring av energiförsörjningen för små enheter, som precis hyllkantsetiketter. Och då tänker man inte bara på antalet batterier som kan elimineras utan också genom att utnyttja det ljus som finns i butikerna.

– Trenderna inom detaljhandeln med ökat fokus på digitalisering och hållbarhet ligger helt i linje med vår ambition att stödja våra kunder med ljusdriven elektronik. Vi är mycket glada över att kunna samarbeta med ett annat svenskt världsledande techbolag och ser fram emot att bidra till att Pricer tar ledningen inom hållbar smart detaljhandel, säger Anna Björklou, vd, Epishine.

Elektroniska hyllkantsetiketter integrerade med Epishines lösning kommer att kunna fungera utan batterier, vilket ger längre livslängd.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1