Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer under lupp på börsen

First North placerar solcellstillverkaren på observationslistan efter att bolaget släpp sin bokslutskommuniké.

Nasdaq has beslutat  att ge Midsummeraktien observationsstatus på First North Premier Growth Market. Anledningen är främst att företaget gröna obligation löper ut inom tre månader. Då ska  200 miljoner kronor betalas tillbaka till långivarna och företaget har ännu inte presenterat några detaljer för ny finansiering.

Mdsummer meddelar att bolaget har anlitat DNB som finansiell rådgivare för utgivning av en grön konvertibel på upp till 300 miljoner kronor i syfte att dels lösa in den gröna obligationen, samt utöka företagets produktionskapacitet och tillväxt. 

– Tillgänglig likviditet uppgår idag till drygt 36 miljoner kronor så vår likviditetssituation kan inte beskrivas som akut. Vår likviditet är säkrad fram till den första bidragsutbetalningen från Italien på 80 miljoner kronor som enligt avtalet ska ske om 60 dagar, säger Midsummers vd Sven Lindström i pressmeddelandet.

Under Midsummers fjärde kvartal 2022 slöt man ett flertal avsiktsförklaringar om framtida leveranser av 700 MW solceller värda mångmiljardbelopp under 2023. Samtidigt kunde man rapportera en nettoomsättning på 17,8 miljoner kronor och en rörelseförlust på 65 miljoner kronor under kvartalet.

Sven Lindström säger att man jobbar på enligt plan tillsammans med DNB för att fullteckna konvertibeln och överväger dessutom en nyemission av aktier för att finansiera bolagets tillväxt med planerna på en ny svensk tillverkningsfabrik.

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons