Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Teknik |

Volvo Cars planerar "tech hub" i Polen

Den svenska biltillverkaren meddelar att man planerar att öppna en helt ny "Tech Hub" i den polska staden Krakow. Det hela handlar om ett center för mjukvaruutveckling, ett center som enligt Volvo kommer att spela en avgörande roll när bolaget jobbar mot att bli ett helt elektriskt varumärke vid 2030.

Den nya tech-hubben kommer att ha ansvar för att utveckla kompletta och nyckelfunktioner för bolagets nya helt elektriska bilar. Volvos ingenjörer i Krakow kommer – tillsammans med bolagets globala utvecklingsstyrka – att utveckla mjukvara för som säkerhetsteknik, förarassistansalgoritmer och mjukvara för autonom körning.

Utöver detta kommer enheten även att fokusera på anslutna funktioner samt stödja koncernens utvecklingsarbete genom dataanalys. 

Volvo Cars skriver i ett pressmeddelande att man har avsikt centret i drift vid slutet av året, med cirka 120 ingenjörer på plats vid detta tillfälle. Samtidigt siktar man på att anställa mellan 500 och 600 personer i Krakow fram mot mitten av decenniet.

Vi driver för närvarande liknande så kallade "Tech-hubbar" i Stockholm och Lund, samt i Bangalore i Indien.

 

 

 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1