Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kraftstaden Fastigheter
Elektronikproduktion |

Nevs säljer fastigheter och mark

Trollhättan stad och kommunägda fastighetsbolaget Kraftstaden går båda in och köper fastigheter och mark av krisade Nevs. Det var så sent som i torsdags som elbilstillverkaren varslade närmare hela arbetsstyrkan.

Evertiq kunde förra veckan rapportera om att Nevs kinesiska ägare, Evergrande, försatt elbilstillverkaren i så kallat "viloläge". Mer konkret innebär detta att Nevs kommer att gå hårt ut för att minska alla kostnader vilket också inkluderar uppsägningar. På grund av beslutet har 320 av bolaget cirka 340 anställda varslats om uppsägning.

Kraftstaden Fastigheter meddelar nu att dess dotterbolag, Propellern Fastighetsutveckling, har ingått avsiktsförklaring med Nevs om att förvärva del av fastigheten Propellern 8, även kallad Tekniska. Samtidigt skriver Trollhättans Stad en egen avsiktsförklaring med Nevs om att köpa intilliggande etableringsbar mark. 

Trollhättan stad och Kraftstaden menar att dessa köp säkrar den fortsatta utvecklingen av Stallbackaområdet och därmed också möjligheterna att erbjuda plats för företag som vill etablera sig i Trollhättan.

Förvärvet av Tekniska består av en sammanlagd yta om ca 250,000 kvadratmeter, varav 65,000 kvadratmeter är lokaler.

– Vi har sökt möjliga utvecklingsområden sedan en tid tillbaka och Stallbacka med sitt gynnsamma strategiska läge är ett område med enorm utvecklingspotential som vi ser det, Anders Torslid, vd för Kraftstaden.

Markköpet och det samlade greppet från Trollhättans Stad förklarar Kommunstyrelsens ordförande Peter Eriksson som genomtänkt och välplanerat även om torsdagens varselbesked från NEVS skyndat på processen något.

Utöver fastigheten så handlar det också om mark om cirka 500,000 kvadratmeter som Trollhättan stad lägger vantarna på.

Nevs nya vd, Nina Selander ser positivt på affären och är enligt ett pressmeddelande övertygad om att Trollhättan Stads och Kraftstaden kommer att fortsätta utveckla Stallbackaområdet väl.

– För personalen, som vi tvingats varsla, hoppas vi också att det kan uppstå möjligheter till andra uppdrag och anställningar i och med detta, eftersom det finns mycket unik kompetens som vi vet är efterfrågad av många företag i närområdet. Samtidigt stärker den här försäljningen vår finansiella situation, förklarar Nina Selander.

Målsättningen är att tillträde ska ske under våren.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1