Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© otnaydur dreamstime.com
Teknik |

DVel bygger testplattform åt RISE i Borås

RISE vänder sig till DVel i Lund för att utveckla en ny plattform för teststyrning och datainsamling.

RISE, avdelningen Energi och resurser i Borås utför mätningar och testning av installationstekniska produkter för producenter och forskningsändamål. Detta för att säkerställa att produkter som utvecklas lever upp till kraven som kunder, myndigheter och producenterna själva ställer. En typ av produkter som de nu ser efterfrågan på att testa är värmepumpar, det framgår av ett pressmeddelande.

Befintliga testsystem bygger på HP-Vee, även kallat Agilent-VEE eller Keysight VEE, vars support har upphört. Avsaknaden av support samt önskemål om utökad funktionalitet ledde RISE till att vända sig till DVel i Lund för att utveckla en ny plattform för teststyrning och datainsamling. 

Det första användningsområdet för plattformen blir testning av värmepumpar men plattformen kommer enkelt att kunna konfigureras för att hantera testning av en bred flora av produkter och system, från ventilationslösningar till fordon.

– Vi är väldigt glada att ha fått det här förtroendet från RISE. Det ligger väl i linje med våra övriga samarbeten med stora forskningsinstitutioner som ESS, MAX IV och LTH, säger Riki Virc, vd på DVel i pressmeddelandet.
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1