Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© fingerprintcards
Komponenter |

Fingerprints och Flywallet utvecklar betalnings- och accessprodukter för Europa

Svenska Fingerprint kommer tillsammans med startuppen Flywallet att utveckla och lansera biometriska produkter för den europeiska marknaden.

Flywallet har utvecklat en rad konsumentprodukter för betalningar, mobilitet, access och hälsoanvändning som alla faller in i ett enda ekosystem. Med sina produkter siktar bolaget på att möjliggöra säkra betalningar, lösenordsfri inloggning till onlinetjänster; och tillträdeskontroll för byggnader och bilar. Dessa produkter från Flywallet kommer nu att inkludera Fingerprints biometriska sensorer, mjukvara och algoritmer. 

– Att samarbeta med Flywallet kommer att påskynda tillväxten av marknaden för biometriska bärbara produkter i Europa och förbättra konsumenternas tillgång till nya biometriska produkter som ökar bekvämligheten och förtroendet. För Fingerprints är detta partnerskap ytterligare ett bevis på att våra sensorer enkelt kan integreras med andra hårdvaruenheter för att stödja utvecklingen av säkra och innovativa biometriska produkter, säger Roger Carrico, Vice President, Head of Sales & Business Development, Payment & Access på Fingerprints.

Efterfrågan på bärbara enheter, så kallade wearables, förväntas fortsätta att öka. De flesta wearables har dock inte tillräckliga säkerhetsåtgärder som krävs för aktiviteter som att göra en betalning eller låsa upp en bil eller ytterdörr. Genom att kombinera biometrisk autentisering med bärbar teknologi siktar Flywallet på att säkerställa att endast ägaren av enheten kan använda den. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2